7 stappen naar een goede gezichtsverzorging

Een goede gezichtsverzorging in 7 stappen

In welke volgorde gebruik ik mijn gezichtsverzorging?

Allereerst is het belangrijk om je producten in de juiste volgorde te gebruiken om de voordelen van elk product optimaal te verkrijgen. Als je het op een andere manier doet, zal je sommige voordelen mislopen zoals het doordringen in je poriën  

Een makkelijk truc is om te beginnen bij de producten met dunste consistentie naar de producten met een dikkere consistentie.  De ‘Thin-to-thick-tric’. Daarnaast wil je de producten eerst gebruiken die door je huid moeten dringen – denk maar aan antioxidanten en serums. Om zo te eindigen met de producten die op je huid blijven zitten zoals verzachtende middelen en moisturizers.

We dromen allemaal over een foutloze huid die straalt, maar met het grote aanbod producten is het niet vanzelfsprekend om te weten wat je huid écht nodig heeft. Welke producten horen in elke badkamerkast te staan? Die vraag beantwoord ik graag voor jou. Een overzicht van de must-haves voor een optimale gelaatsverzorging:

De basics ken je waarschijnlijk al. Was je huid, drink genoeg water, zorg voor een goed slaapritme … Hieronder tips en tricks over huidverzorging en wat essentiële gezichtsproducten zijn.  

7 stappen naar een gezond gezicht

1. Gebruik een cleanser die geschikt is voor jouw huidtype 

Voor elke huid bestaan er ingrediënten die een cleanser moet bevatten. Het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat dit matcht met jouw type huid. Je hebt ook toners voor alle huidtypes, deze zijn ideaal voor iedereen en geven jou de voordelen die je nodig hebt.
Hoe gebruik je een cleanser? Doe de cleanser op een frisgewassen gezicht en masseer het in.

2. Hydrateer dag en nacht

Het beste moment om een moisturizer te gebruiken is net nadat je gedoucht hebt. Dit zowel in de ochtend als net voor je in bed kruipt. Een moisturizer zorgt voor een gehydrateerde, elastischere en meer homogene huid.
Hoe gebruik je moisturizer?
Breng hem aan op een schoon, droog gezicht en hals. Klaar!

Hydrateren is key. Belangrijk voor al je moisurizers, cleansers en anti-ageing crèmes is dat deze best hydraterende formula’s hebben.

3. Gebruik toner

Waarom gebruik je gezichtstoner?

Wil jij een zachte en niet-geïrriteerde huid? Dat is waar toner jou bij helpt. Die zorgt ervoor dat je gezicht zacht en glad blijft terwijl de nutrienten in je huid herstellen. Hij hydrateert je gezicht en bereid je huid voor op volgende behandeling. Gezichtstoner heeft een kalmerend effect, weg met stress dus.

Hoe gebruik je een gezichtstoner?

Breng dit na de perfect cleansing cream aan. Neem een kleine hoeveelheid toner op een katoenen schijf of pad en breng deze aan op het gezicht. Heb je geen katoenen pad? Neem een kleine dosis in de handpalm en breng met een deppende beweging aan op het gelaat tot het product volledig geabsorbeerd is

4. Blijf van je gezicht

Een belangrijke factor in huidverzorging is dat je niet aan je gezicht mag komen. Wanneer je aan je gezicht komt, komen er meer bacteriën en zij zorgen voor meer acne en rimpels. Afblijven dus!

5. Wees voorzichtig in de zon

Niet enkel de zon, maar ook andere warmteplaatsen zoals een open haard hebben effect op jouw huid. Blijf dus hydrateren en gebruik in de zon ook een beschermende crème. 

Nadat je in de zon geweest bent, smeer je dan ook best een hydraterende after-sun om je huid te laten rusten.
Wil jij niet enkel je huid, maar ook je haar beschermen tegen de zon? Gebruik dan een body- bath om je huid en haar een optimale verzorging te geven.

6. Ex folieer je gezicht enkele keren per week

Ex foliëren heeft een zuiverende, samentrekkende en kalmerende werking op je gezicht. Het zorgt ervoor dat poriën minder vergroten. Daarnaast wordt je huid gladder, zachter en schoner. 

Wanneer gebruik je ex foliërende crème?

Je kan deze best gebruiken na de cleanser en voor de moisturizer voor een maximaal effect. Dit enkele keren per week.

Hoe gebruik je ex foliërende crème?

Masseer het in op een droge huid, laat even drogen en masseer opnieuw. Nadien spoelen met lauw water. Voor een gevoeligere huid masseer je het in en spoel je het meteen af.

Onze ex foliërende crème kan ook als masker gebruikt worden. Superleuk om met vriendinnen een – weliswaar online – pyjama party te houden. Drie minuutjes inmasseren, waarna je 10 minuten tijd hebt om grappige foto’s te nemen van elkaar terwijl hij intrekt. Daarna grondig spoelen met lauw water.

7. Probeer gezond te eten

Natuurlijk mag je af en toe genieten, maar het is niet voor niets dat je van chocolade wat meer puistjes krijgt. Gezond eten is erg belangrijk om je huid gezond te houden. Probeer dus dagelijks fruit en groenten te eten. Je huid zal je dankbaar zijn!

Ziezo, nu ben je helemaal klaar om je huid te verwennen. Dit zijn de essentiële basics voor gelaatsverzorging.