Algemene tips rond haarverzorging

Algemene tips voor gezond haar

Een goede haarverzorging is meer dan de juiste producten. Naast natuurlijke, juiste haarverzorging producten te gebruiken, kan je nog andere dingen doen. De belangrijkste tips voor gezond en verzorgd haar, vind je hieronder. 

Laat je haar regelmatig knippen

Als je haar er ongezond uitziet, kan het zijn dat het gewoon een kappersbeurt nodig heeft. Naar de kapper gaan om de 6 tot 8 weken zorgt voor een vermindering van gespleten einden, minder schade en ook voor een betere groei van je haar. Ga dus zeker genoeg langs de kapper om een goede haarverzorging en gezond haar te garanderen.

Boek je afspraak hier 

Gebruik warm water 

Was je haar met warm water. Warm water is goed voor je haar, maar let op, heet water kan je haar beschadigen. Het zorgt voor uitdroging en wanneer je gekleurd haar hebt, kan het ervoor zorgen dat de kleur vermindert. 

Een ijskoude douche is ook niet nodig. Ga voor lauwwarm water. 

Eet veel nutriënten

Ook gezond eten, kan je haar een boost geven. Zorg ervoor dat je genoeg voedingstoffen binnenkrijgt om je haar gezond te houden. Je haar kan enkel gebruik maken van nutriënten als er genoeg op overschot zijn. Je lichaam neemt eerst diegene die het nodig heeft, waarna het haar de overschot mag gebruiken. 

Proteïnen zorgen bijvoorbeeld dat het haar glanst en niet droog lijkt. Ijzer zorgt dan weer dat je haar kan groeien. Vitamines A en C zorgen voor de natuurlijke olieproductie en helpen je haar te versterken. Zelfs Omega 3 vetten zijn waardevol voor je haar. Zij zorgen voor hydratatie en de algemene gezondheid van je hoofdhuid. 

Overbelast je haar niet 

Laat je haren genoeg ademen. Belast ze niet constant met warmte van de haardroger, stijl – of krultang, maar laat het ook eens natuurlijk drogen. Geef je haar op deze manier een pauze. 

Laat je haar ook soms eens los. Hoe leuk een dotje of een staart ook is, je haar kan het gebruiken om even te doen waar het zin in heeft. Je haar breekt ook sneller wanneer je er een rekker rond doet. 

1 gedachte over “Algemene tips voor gezond haar”

  1. Pingback: Wat voor type haar heb jij? Haarverzorging op maat

Reacties zijn gesloten.

Winkelwagen