Belang Huidverzorging

Ideale huidverzorging in 3 stappen

Waarom is een goede huidverzorging belangrijk? 

Het zorgt ervoor dat je huid in een goede conditie blijft

Je ‘verbruikt’ zoveel huidcellen op een dag dat het belangrijk is om ze in optimale conditie te houden. Een effectieve huidverzorging routine voorkomt acne, behandelt rimpels en helpt je huid er allerbest te doen uitzien. 

Je huid zal er jeugdiger uitzien

Niet alleen jij wordt ouder, je huid doet dat ook. Je huidcellen vernieuwen zich minder snel, ze zien er minder helder uit en geven geen glanzend effect meer. Huidverzorging gebruiken zorgt ervoor dat dode huidcellen sneller verwijdert worden, waardoor je lichaam er nieuwe aanmaakt en deze langer een jeugdig effect zullen geven. 

Beter voorkomen dan genezen

Het is makkelijker om huidproblemen te voorkomen, dan ze daarna weer te verhelpen. Ook kost het jou minder wanneer je op tijd begint met je huid goed te verzorgen. Het is veel moeilijker en duurder om later huidproblemen te proberen verbeteren. 

Het is beter voor je zelfvertrouwen

Wanneer je huid er beter uitziet, zal je je beter voelen over jezelf en dat zal je uitstralen ook. Jij voelt je niet enkel beter, maar anderen zien dat ook! Het doet je nóg meer stralen dan anders. 

Wat is een goede skin-care routine? 

We hebben hier twee routines die we zullen behandelen en bespreken. Allereerst heb je de routine voor je gezicht. Een goede gezichtsverzorging is erg belangrijk. Lees er meer over bij gezichtsverzorging. 

Daarnaast heb je een routine die je kan uitvoeren om je gehele lichaam te beschermen. Hoe bescherm je jouw lichaam en houdt je het gezond? 

Optimale huidverzorging in 3 stappen

Stap 1: Douchegel

Ga voor een douchegel die jouw huid volledig reinigt. Zorg ervoor dat je douchegel ook een hydraterende functie heeft. 

Je kan bijvoorbeeld de Detox Body Bath – Hydraterende douchegel gebruiken. Deze heeft alles dat je nodig hebt en is dermatologisch getest. Je masseert hem rustig onder de douche en spoelt hem grondig uit. 

Geen fan van douchegel? Gebruik dan een shampoo die je ook voor je huid kan gebruiken. Dit helpt jou ook om huid en haar gezond te houden. Een hair & body wash die zowel je lichaam als je haar reinigt. Dit is bijvoorbeeld ook ideaal voor na het sporten. Zoek een product dat huid en haar hydrateert, je huid elastisch houdt en de jeugdigheid behoudt. 

Stap 2: Lichaamsolie 

Smeer nu lichaamsolie op je hele lichaam om een glanzend effect te creëren. Ook helpt lichaamsolie voor de elasticiteit van de huid te verbeteren en een jeugdige gloed te geven. Een echte must!

Op zoek naar de beste lichaamsolie? Je vindt hem hier

Vind je olie wat ‘vettig’ aanvoelen? Dan kan je gaan voor een destillaat voor de huid. Deze heeft dezelfde effecten als de olie en is als bonus anti-aging. Sommige destillaten geven je ook een gevoel van rust en werken tegen stress.  

Stap 3: Bescherm jezelf tegen de zon

Neem altijd zonnecrème mee om je huid te beschermen tegen zon. Wanneer je ’s avonds thuis komt, kan je nog enkele stappen ondernemen om je huid te verzorgen. 

Ga je nog in bad of in de douche? Ga dan voor een after-sun haar en lichaamsbad. Zo wordt niet enkel je huid, maar ook je haar beschermt tegen verbranding, maar ook tegen chloor, zout en andere resten uit het haar en lichaam. Het hydrateert de huid en zorgt voor een verzachtend en rustgevend gevoel aan de huid. 

Geen zin om je nog helemaal te wassen? Geen probleem, maar smeer dan wel nog een after-sun body balm. Zo wordt je huid toch nog verzorgd na een blootstelling aan de zon en geef je haar ook bescherming tegen mogelijke schade. Je huid wordt nog een laatste keer gevoed voor je weer gaat slapen. Op naar een rustige en zorgeloze nacht. 

Jij bent door bovenstaande stappen volledig in orde om te starten met jouw huidverzorgingsroutine. Je houdt je huid gezond en dat zullen anderen zien ook!  

Winkelwagen