Welke shampoo kies ik?

Welke shampoo past het best bij jou?

Hoe kies je de juiste shampoo? Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden. Hier vind je een overzicht van shampoos en types haar die er bij passen. 

Was jij je haar dagelijks? Dan kan je best een shampoo gebruiken die daarvoor geschikt is. Je hebt hier niet veel keuze in, maar je kan er hier een vinden die voor elk haartype gebruikt kan worden. Deze reinigt en versterkt het haar en zorgt ervoor dat het niet verzwaard. Een shampoo die dagelijks gebruikt kan worden en zorgt voor hoofdhuid en haar. 

Wanneer je je haar minder wast, is het belangrijk om een shampoo te nemen die bij jou haar past. Wij sommen ze voor je op. 

 • Shampoo voor normaal haar
  Wat zeg je? Ja hoor, vele mensen hebben gewoon, normaal haar. Daarvoor is er ook een speciale shampoo. Een shampoo die je haart niet te droog en niet te vet maakt. Een shampoo voor normaal haar zorgt ervoor dat je je haar makkelijk kan verzorgen. 
 • Shampoo voor droog haar
  Heb je droog haar? Zit er geen natuurlijke glans in? Ga dan voor een shampoo die hydrateert en reinigt. Je hebt een shampoo nodig die intens vocht geeft zodat de droogheid van je haar vermindert. 
 • Shampoo voor vet haar
  Wanneer je haar sneller vet lijkt, kan je gaan voor een shampoo die je hoofdhuid laat rusten. Deze zal je talgafscheiding verminderen en ervoor zorgen dat je langer kan zonder het wassen van je haar. 
 • Shampoo gekleurd haar
  Voor alle types gekleurd haar kan je een standaard kleurenshampoo gebruiken. Deze zorgt ervoor dat je haar zijn onnatuurlijke kleur langer gebruikt.
  Wanneer je je haar ontkleurd hebt, gebruik je best een zilvershampoo:
  • Shampoo voor ontkleurd haar
   Het Oway Hblonde hair bath is ideaal voor blond, ontkleurd, grijs en wit haar. Rijk aan ultraviolette pigmenten die onmiddellijk contrasteren met ongewenste gele en oranje tinten. 
 • Shampoo krullend haar
  Een shampoo voor krullend haar, kan je ook gebruiken. Deze zorgt voor meer volume, reinigt van nature krullend en gepermanent haar met extreme zachtheid. Biedt een intense anti-kroesactie.
 • Shampoo voor meer volume
  Ligt jouw haar altijd plat tegen je hoofd en ben je er klaar mee? Gebruik een voluminizing shampoo om meer volume te creeëren in je haar. 

Is dit niet specifiek genoeg voor jou type haar? Er is nog meer. We lijsten hieronder enkele shampoos op voor mensen die andere soorten ‘haar-problemen’ hebben. 

 • Shampoo tegen haaruitval
  Last van haaruitval? Dat kan lastig zijn. Gebruik daarom een shampoo die haaruitval tegengaat. Het reinigt delicaat en helpt daarbovenop fysiologische haargroei te vergroten.
 • Anti-roos shampoo
  Last van roos? Gebruik een anti-roos shampoo. Verzachtend en zuiverend bad voor hoofdhuid en haar met roos. Deze zijn er zowel voor een droge als vette hoofdhuid.
 • Shampoo voor beschadigd haar
  Niets is lastiger dan beschadigd haar! Het voelt vreselijk aan en het lijkt alsof het nooit meer in orde zal komen. Geen zorgen. Gebruik een shampoo voor beschadigd haar die komaf maakt met slechte vezels en ruwe structuren. Poreus haar? Niet meer voor jou. 
 • Shampoo voor gevoelige hoofdhuid
  Is je hoofdhuid snel geïrriteerd of rood? Heb je allergiën aan de meeste shampoos en zepen? Ga dan voor een natuurlijke shampoo, zonder parabenen en synthetische aroma’s. Ook geschikt voor kinderen. 

Zo weet jij nu exact welke shampoo je nodig hebt. Veel wasplezier!

Winkelwagen