Haarkleuren vinden die bij jou passen?

Haarkleuren is erg populair maar er komt veel bij kijken. Naast de vragen over hoe en bij wie je je haar moet kleuren, stellen velen zichzelf de vraag: ‘Welke haarkleur past bij mij?’. 

Welke haarkleuren passen bij jou?

Hoe weet je nu of een haarkleur bij je staat of niet? Allereerst heeft het te maken met jouw persoonlijke smaak. Iedereen heeft zijn eigen stijl, ook als het over haar gaat. Welke kleuren vind jij mooi? Die staan alvast op je lijstje van mogelijke haarkleuren.

Daarnaast kijk je naar andere factoren, zoals oogkleur. Welke kleuren passen bij jouw ogen? Hieronder vind je een overzicht. 

Haarkleuring voor bruine, groene en hazelkleurige ogen:

Donkere haarkleuren zien er waarschijnlijk het meest natuurlijk uit bij jou. Toch is het één van de zeven schoonheden om blond haar te combineren met donkere ogen. Bij bruine, groene en hazelkleurige ogen past wel erg veel! Voor een natuurlijke look ga je dus best voor een donkerbruine kleuring. Anderzijds is blond ook zeker een optie. De echte durvers kunnen voor zwart kiezen. 

De Zeven (voor Vicky zijn het er acht) schoonheidsidealen zijn:

  • Kuiltjes in je wangen
  • Lichte ogen en donker haar of donker haar en lichte ogen
  • Sproetjes
  • Lange gekrulde wimpers
  • Een moedervlekje boven je lip
  • Amandelvormige ogen
  • Een spleetje tussen je voortanden

en last but not least…

  • Body positivity!

Haarkleuring voor mensen met groene ogen:

Diepgroene ogen passen perfect bij rood haar. Wist je dat rood en groen elkaar als kleur versterken? Als er dus een klein beetje groen in je ogen zit, kan je je ogen veel groener laten lijken door je haar rood te verven! Maar ook als je echt knalgroene ogen hebt is een rode haarkleur keimooi! Vind je dat toch iets te extreem? Ga dan voor de lichtbruine tinten. 

Haarkleuring blauwe of grijze oogkleur:

Blauwe en grijze ogen zien er mooi uit in combinatie met een licht goudblonde of asblonde kleur, maar gaan echt stralen als het haar in kopertonen geverfd is. Heb je bruine of groene ogen, dan kun je ze meer laten stralen door warme tinten als chocoladebruin. Houd er wel rekening mee dat de bruintint van je haren niet exact hetzelfde is als de kleur van je ogen (denk aan het contrasteren). Kies in plaats daarvan een bruine kleur die een paar tinten donkerder of lichter is.

Het voornaamste niet vergeten:

Doe waar je je goed bij voelt. Wil je liever een subtielere haarkleur wissel? Of ga jij net voor een over the top look, omdat dat meer bij jou past?  Geen enkel probleem! Ga er gewoon voor wat goed voelt bij jezelf en wie jij bent! 

Kom meer te weten over haarkleuring

1 gedachte over “Haarkleuren vinden die bij jou passen?”

  1. Pingback: Wat voor type haar heb jij? Haarverzorging op maat

Reacties zijn gesloten.

Winkelwagen