HELP ik wil mijn haar verlengen, wat nu?

Je haar knippen is easy, maar wat doe je als je je haar wilt verlengen? Je haar langer maken is natuurlijk iets lastiger en een snel wondermiddel bestaat niet. Je haar goed verzorgen is natuurlijk de eerste stap, maar meer dan 1,5 cm per maand groeit het helaas niet. 

Wat je wel kan doen is gebruik maken van haarverlengingen. Deze verlengingen zijn een soort haarbanden of ook wel haarextensions genoemd. Dit zijn verlengstukken voor je haar. Het is, indien ze goed geplaatst zijn en professioneel zijn aangebracht, een echt wondermiddel. Het resultaat kan werkelijk verbluffend zijn. Ook voor mensen met erg fijn en dun haar. In België zijn haarextensions  nog niet super bekend of erg vaak voorkomend, maar de laatste jaren worden haarextensions meer en meer geplaatst. In andere landen zijn haarverlengingen al wel erg populair. Voor meer persoonlijk advies kan je een afspraak maken of contact opnemen. 

Hairextensions

Je hebt verschillende methoden om je haarverlengingen vast te maken of te dragen. Hieronder leggen we de verschillende methoden uit. 

Microrings

Aan jouw haar worden microrings vastgemaakt met langer haar. Deze worden gekleurd in de juiste kleur en worden nadien dicht tegen je hoofdhuid aangebracht. Dit zorgt ervoor dat je haar een mooie verlenging krijgt, die niet te zien zijn naar de buitenwereld. Je kan er dan voor kiezen om het ook nog extra ‘vast te naaien’, zodat de microrings zeker niet uitvallen bij het kammen van je haren. Ze worden dan extra vastgemaakt met een speciale techniek zodat ze niet kunnen loskomen. 

Clips

Je kan ook werken met clips. Dit is een techniek waarbij je je haar verlenging kan uitdoen en aandoen wanneer je wil, op een vlotte manier. Je hangt ze ‘s ochtends in je haar en doet ze er ‘s avonds weer uit. Zo kan je echt kiezen wanneer je ze draagt. 

Zichtbaarheid van je haar extensions

Beide zijn volledig onzichtbaar naar de buitenwereld, tenzij ze slecht zijn aangebracht of van slechte kwaliteit zijn. Zo is het bij clips vaker zichtbaar, aangezien je dit zelf doet. Wanneer je ze dan verkeerd plaatst, kan het wel te zien zijn. Wat wèl te zien zal zijn bij beide technieken, is de mooie verlenging van je haar en het verbeterde volume. Dat is dan ook de bedoeling van haarverlengingen 😉 

Hieronder alle informatie over haarverlengingen die je nodig hebt.

Hoe lang kan mijn haar worden? 

Je haar kan zolang worden als je wilt. Haarverlengingen bestaan in alle lengtes en kleuren. Voor de specifieke mogelijkheden voor jouw haar, contacteer je best iemand die jou persoonlijk advies kan geven. 

Beweringen over haar extensies en haarbanden

Je kan alle haarstijlen aan met je verlengingen

CORRECT

Yes dat lees je goed! Haarverlengingen zijn een aanvulling aan je haar, geen extra struikelblok. Bij het verlengen van je haar met extensions of weaves van echt haar kan je zelfs je haren stijlen of krullen. Bij synthetische kan dit niet; maar je kan bij beide je haren wel opsteken, in een staart of dot doen. Met warmte apparatuur moet je natuurlijk wel op het materiaal van jouw nieuw haar letten. Check dit zeker bij de organisatie, kapper of site waar je het koopt. 

Extensies zie je zitten van mijlenver. 

FOUT

Zoals hierboven al gezegd, zie je haarverlengingen niet zitten. Dit is althans niet de bedoeling. We gaan hier graag dieper op in. 

Verlengingen in het haar 

Op het internet staan er veel voorbeelden waar je de verlengingen inderdaad ziet steken. Geloof me wanneer ik zeg dat dit absoluut niet de bedoeling is. Wanneer je haarverlengingen correct plaatst en je de juiste kleur neemt, dan is er niemand die het ziet. Ze blenden perfect in met je eigen haar, geen zorgen dus. Als je je hairextensions of hairweaves besteld op een online site, zonder enig advies dan kan het wel zijn dat er problemen voorkomen. Deze kunnen inderdaad opvallen en verschillen van je haarkleur, of ze kunnen te zwaar wegen waardoor ze niet goed blijven zitten. Dit kan je makkelijk vermijden door je haarverlenging bij de kapper aan te kopen. 

Neem contact op

Als je je haar vaak stijlt of krult, dan moet je wel uitkijken dat je dit zodanig doet dat je microrings of clips niet zichtbaar zijn, maar dit vormt geen enkel probleem als je luistert naar de tips die je kapper geeft. 

Natuurlijk zal het wel opvallen dat je haar volumineuzer en langer geworden is, maar dat zijn ook de redenen waarom je haarverlengingen neemt. 

Na de verlengingen

Ook nadat de hairweaves of extensies eruit worden gehaald, zie je geen verschil. Sommige beweren dat je de lijnen kan zien in je haar waar de verlengingen zaten. Dit is echter niet het geval, tenzij je voor een niet-kwalitatieve, goedkope versie gaat. 

Tip: is het je eerste keer dat je zelf een clips in je haar zet? Blijf dan zeker onderaan je hoofd. Hoe lager je blijft, hoe minder erg het is dat je een beetje schuin zit. Je hebt immers nog heel wat haar om het bovenaan te verbergen. Je start best pas met hairweaves of -extensions onder de lijn van je wenkbrauw. 

Haarverlengingen geven je hoofdpijn

FOUT

Als deze verlengingen pijn zouden doen, zouden er helemaal niet veel verkocht worden. Er hangt wel een beetje extra gewicht aan je hoofd, dus dat is even een aanpassing. Je moet wennen aan het nieuwe gewicht, maar na een tijd merk je er niets meer van. Pijn doet het helemaal niet. Om eventueel makkelijker te wennen aan het nieuwe gewicht kan je je extensions in kleine stapjes laten plaatsen. Je begint met 1 laag extensies en vervolgens kan je geleidelijk aan opbouwen. 

Verlengingen zorgen ervoor dat je haar kapot, gebroken en nog dunner achterblijft.

FOUT

Deze leugen doet al jaren de ronde. Wanneer jij je haar niet verzorgd, dan ondervind je zulke problemen. Ook extensions die niet goed verzorgd worden, gaan minder lang mee. Draag je echter zorg voor je haar en voor je haarverlenging, dan gaat er niets veranderen. Je haar blijft mooi en gezond. 

Kom meer te weten over haar verlengingen

Winkelwagen