De ultieme gids voor hairextensions in 2024: wat moet je weten?

Of je nu op zoek bent naar extra volume of je haar wilt verlengen zonder de lange wachttijd voor natuurlijke haargroei: hairextensions zijn dé ideale manier om je look te transformeren. Maar het vinden van de perfecte hairextensions voor jouw haar? Dat kan soms een uitdaging zijn. 

Belangrijk is dat je min of meer weet welke hairextensions je voorkeur dragen, want het aanbod is groot. In deze ultieme gids over hairextensions duiken we dieper in op de verschillende soorten hairextensions, verzorging & styling en de juiste kleur hairextensions. Zo zorgen we ervoor dat je hairextensions van de beste kwaliteit perfect aansluiten op je natuurlijke haar.

Bij Vicky of the Valley kan je professioneel hairextensions laten zetten!

Wat zijn haarextensions?

Hairextensies, ook bekend als extensions of haarextensions, zijn haarverlengingen die aan het eigen haar worden bevestigd. Deze verlengstukken bestaan uit een soort van haarbanden. Tijdens een adviesgesprek kan je bepalen of je 1, 2 of 3 haarbanden nodig hebt om je opnieuw te zegenen met een volle haardos en veerkrachtig haar.

Wist je trouwens dat hairextensions in verschillende vormen en maten komen en zich elk onderscheiden door hun kwaliteit en bevestigingsmethode? En dat je haar zo lang kan worden als je maar wil?  Advies vragen over wat het beste is voor jouw haar is dus een no-brainer. 

Kan elke persoon hairextensions laten plaatsen? 

Hoewel hairextensions bijna voor ieder haartype geschikt is, zijn er enkele voorwaarden waaraan je haardos moet voldoen. Voor een natuurlijk resultaat moet je haar minstens een lengte van 15 centimeter hebben. Je haar is bovendien in goede conditie en ook sterk genoeg om de hairextensions te dragen. Te veel haaruitval is een absolute no go, want dan kan je natuurlijke haar de bevestiging van de hairextensions niet voldoende dragen.

Hairextensions laten zetten: kies je voor natuurlijk of synthetisch?

Hairextensions van de beste kwaliteit hebben hun prijs, maar goedkope varianten voldoen meestal niet aan de verwachtingen. Hoewel synthetische hairextensions dus misschien een beetje liever zijn voor je portemonnee op korte termijn, kiest Vicky resoluut voor natuurlijke hairextensions met 100% écht mensenhaar. 

Natuurlijke hairextensions zijn duurzamer en zachter, beter bestand tegen styling en vertonen altijd een natuurlijke glans. Bovendien zorgt echt haar voor een natuurlijkere beweging doordat het zwaarder is dan synthetisch haar. Met de juiste verzorging kunnen natuurlijke hairextensions je look veranderen en je zelfvertrouwen tot wel 2 jaar lang een boost geven!

Welke soorten hairextensions zijn er? 

Microring extensions

Bij deze methode worden microringen aan je haar bevestigd, waar langer haar aan vastzit. De microringen worden eerst gekleurd om te matchen met je eigen haarkleur, waarna ze met een speciale naald dicht bij de hoofdhuid worden vastgeknepen. Dit zorgt voor een subtiele haarverlenging die onzichtbaar is voor anderen. 

Je kan er ook voor kiezen om het haar extra stevig vast te naaien. Hierdoor blijven de extensions extra lang zitten, zelfs tijdens het stevig kammen van je haar.  Een langdurig en natuurlijk resultaat gegarandeerd. Enige minpuntje? Bij mensen met dun haar bestaat de kans dat de ringetjes door het haar heen te zien zijn. Dat valt dus te bespreken! 

Clip extensions

Clip extensions zijn ideaal voor wie tijdelijk een volumineuze of lange coupe wil, zonder permanente extensions te laten zetten. Deze hairextensions hebben klemmetjes die aan een haarband zijn bevestigd waardoor je ze ‘s ochtends gemakkelijk zelf in je haar klipt en ‘s avonds weer verwijdert. Heel eenvoudig dus om zelf te kiezen wanneer je ze wel en niet draagt. 

Zin in krullend haar? Clip-in extensions geven je de kans om vrij en ongehinderd te experimenteren met verschillende kleuren, texturen en varianten. Doordat je ze minder vaak draagt – ‘s nachts in bed doe je ze bijvoorbeeld uit – gaan clip extensions ook best lang mee. Het nadeel is dat ze soms zwaar of ongemakkelijk aanvoelen en zelfs gedeeltelijk uitzakken gedurende de dag. Voorzichtigheid is ook troef bij het verwijderen van je clip extensions om schade aan je eigen haar te voorkomen.

Toegegeven, het is niet simpel om te bepalen welke soort hairextensions het beste passen bij jouw kapsel. Maar geef het één adviesgesprek met Vicky en je kijkt uit naar langere of vollere hairextensions die er natuurlijk uitzien. 

Welke kleur hairextensions kies je best? 

Bij Vicky of the Valley zijn er diverse haarlengtes én een scala aan kleuropties beschikbaar. Het doel is om de hairextensions zo goed mogelijk te laten matchen met je eigen haar. Dit vereist vaak meerdere kleuren haarbanden voor een natuurlijk resultaat. Wens je een balayage effect? Of wil je een zachte pastelkleur toevoegen aan je haardos? Dan gaan we met verschillende kleuren hairextensions aan de slag.

Laat wel altijd hairextensions zetten in jouw specifieke kleur(en) naar keuze. Hairextensions verven kan, maar we raden het af – zelfs voor extensions van 100% natuurlijk haar. Hoe meer ze chemisch behandeld worden, hoe slechter dit immers is voor de kwaliteit van het haar. 

Hoe verzorg je je hairextensions?

Hairextensions vragen om wat extra zorg en aandacht. Je plant dus liefst altijd wat extra tijd in om je coupe te wassen, drogen en stylen. Een tip tijdens het wassen: in plaats van je hoofdhuid stevig te masseren met je vingertoppen, doe je dit liever zachtjes aan met je platte hand. Borstel je haar ook regelmatig om klitten te vermijden en draag je haar ‘s nachts in een lage paardenstaart als je gaat slapen met microring extensions.

Benieuwd of je je hairextensions ook mag krullen, föhnen en stijlen met de stijltang? Ja, in principe wel. Het wassen, drogen en stylen van hairextensions verloopt bijna hetzelfde als bij natuurlijk haar, dus je kan ze ook op dezelfde manier behandelen als je eigen lokken. En dit alles zonder je zorgen te maken over het volume van je weelderige haardos. 

Besluit

Je merkt uit deze hairextensions gids: er valt veel te leren over hairextensions. Zo moet je ze écht willen, want het verzorgen van hairextensions kost tijd. Natuurlijk geef je er ook de voorkeur aan om ze door een professional te laten zetten, omdat een verkeerde plaatsing meer kwaad dan goed kan doen. Wij praten je graag bij over hairextensions van de beste kwaliteit en garanderen je altijd het mooiste resultaat!

Maak vandaag je afpsraak bij Vicky of the Valley

Winkelwagen