Keratine behandeling

Alle informatie over een keratine behandeling

Hier vind je alles wat je moet weten over een keratinebehandeling bij je kapper in Lier. Wil je weten hoe wij aan de slag gaan? Bekijk dan zeker onze diensten i.v.m. keratine behandelingen!

Heb je genoeg van droog en pluizig haar? Ben je het dagelijks föhnen of stijlen van je haar grondig beu? Dan is een keratine behandeling bij de kapper precies wat je nodig hebt! Zeg vaarwel tegen bad hair days want deze keratine behandeling in Lier bezorgt je zacht, glad en gezond gevoed haar. 

Keratine is een populaire behandeling voor zowel mannen als vrouwen. Geen wonder, want je ochtendritueel zal niet langer bestaan uit minutenlang stijlen of föhnen. Integendeel, van de ene dag op de andere bespaar je jezelf een hoop tijd en moeite voor die glanzende, pluisvrije en frisse look. Stijl of krullend haar, blond of zwart: een keratinebehandeling is geschikt voor elk haartype.

Wat is Keratine en waarom is het zo belangrijk?

Keratine is een eiwit dat van nature voorkomt in je haar maar ook in je huid en nagels. Wanneer je je haardos blootstelt aan kleurbehandelingen, hitte van je stijltang of natte plensbuien, neemt het keratine-gehalte af waardoor het gaat pluizen en sneller afbreekt. Een keratinebehandeling herstelt beschadigd haar en verbetert de conditie van je haar door het keratine-gehalte aan te vullen. Bovendien voedt een keratine behandeling het haar van binnen uit.

Hoe werkt de keratinebehandeling?

Maak tijd, want het hele proces van keratine tot föhnen van je haar duurt ongeveer drie uur, afhankelijk van de lengte en dikte van je haar. Eerst en vooral wast Vicky je haar met een sulfaat- en parabeen vrije shampoo om uitdroging te voorkomen. Vervolgens maakt ze je haren handdoek droog en brengt ze de keratine aan die ongeveer een half uur intrekt. De volgende stap?  Föhnen met een stijltang! Het product creëert een klein laagje rondom je haar. Dat laagje wordt door de hitte van de stijltang afgedicht om je haar te beschermen. 

Graag weten wat een keratinebehandeling juist doet?

De voordelen van een keratine behandeling 

In de eerste plaats zorgt een keratinebehandeling ervoor dat je haar er glad, zacht, glanzend en pluisvrij zal uitzien. Er zitten minder knopen in je haar, je krullen worden handelbaarder en de keratine bevordert de uitstraling van je coupe. Je hebt ’s ochtends minder tijd nodig om je haar te brushen omdat je haar ook makkelijk opdroogt met behulp van natuurlijke lucht. En dit zorgt er dan weer voor een betere bescherming tegen de warmte. 

Daarnaast helpt een keratinebehandeling ook voor de bevordering van de haargroei. Door de behandeling beschadig je je haar minder met dagelijkse stylingproducten, je haardroger en stijl- of krultang, waardoor het gezonder blijft en minder snel uitvalt of afbreekt. Deze behandeling is geschikt voor elk haartype en haarstructuur: van krullend tot stijl, van gezond tot beschadigd. Ook na regen of vochtig weer kan een keratine behandeling wonderen verrichten. Je haar blijft immers prachtig in model zitten. En dat zonder te pluizen!

Heeft een keratinebehandeling ook nadelen?

Welke behandeling kies je? Dat hangt van het soort keratine af. Er bestaan verschillende opties voor krullen, kroeshaar of Soft. De één blijft al wat langer zitten dan de andere. Wat steeds belangrijk is, is dat je kiest voor een natuurlijke behandeling met de juiste producten. Bepaalde keratin treatments bevatten formaldehyde, een schadelijk chemisch middel waar sommige mensen allergisch voor zijn. Om hoofdpijn en prikkende ogen te vermijden, bespreek je mogelijk allergieën liefst met je kapper.

Keratinebehandelingen zijn prijzig, zeker wanneer je het iedere 3 maanden wil bijhouden. Je kan een soortgelijke behandeling ook thuis uitproberen. Maar koop je producten dan aan bij een vertrouwde kapper. Op deze manier ben je er zeker van dat je betaalt voor een product dat je haar verrijkt in plaats van het te beschadigen. 

Do’s & Don’ts voor na je keratinebehandeling

  • Probeer je haar tot drie dagen na de behandeling niet te wassen. 
  • Laat je haar natuurlijk vallen en maak dus geen staartjes. 
  • Was je haar niet te vaak: max 2 à 3 keer per week.
  • Was je haar met de juiste producten. Wij kiezen steeds voor een natuurlijke shampoo en conditioner die je haar niet uitdroogt. 
  • Ja mag zwemmen in de zee of in het zwembad. Hou er wel rekening mee dat de chloor in zwembaden en het zoutgehalte in de zee  de voordelen van je keratine behandeling sneller wegwerken.

Kan een keratine behandeling ook bij extensions? 

Dat raden wij zelfs aan! Extensions van echt haar zijn goed behandeld nog voor ze worden aangebracht. Omdat ze ondertussen geen voeding meer krijgen, kunnen ze uitdrogen. Om ze te beschermen voor uitdroging, is een keratine behandeling ook de perfecte keuze voor extensions. Zo blijven je verlengingen langer fris en glanzend. 

Frequentie van een keratinebehandeling 

Een keratinebehandeling is niet iets dat je wekelijks moet doen. Je kan met deze behandeling tot 6 maanden mee. Dit wanneer je je haar niet al te vaak wast. Een 2-3 tal keer per week volstaat. Was je het vaker, dan zal je iets sneller terug moeten komen. Om de 3 maanden is daarbij een goede frequentie om je haar het gezondst te houden. 

Flexibeler haar 

Keratine behandelingen zorgen ervoor dat je meer kan doen met je haar. Er zitten minder knopen in en ook de pluizige look en uitstraling verbetert. Wanneer je constant je haar stijlt of krult zal je wel merken dat je haar terug sneller nood heeft aan een nieuwe behandeling. In dit geval zal het zeker om de 3 maand nodig zijn om een procedure door te gaan. Dankzij de keratine behandeling is het voor je haar ook makkelijk om met natuurlijke lucht te drogen, waardoor je de haardroger wat vaker kan laten liggen. Dit zorgt er dan weer voor dat je je haar beschermt tegen de warmte. 

Conclusie

Een keratine behandeling maakt pluizig, dik haar makkelijk om in model te brengen. De werkwijze zorgt voor smooth haar en een glanzende look. Het kan er ook voor zorgen dat je je haar sneller kan drogen. 

Je kan het laten doen op elk type haar. Het is een behandeling die voor iedereen voordelen meebrengt. 

Let op! Keratine behandelingen voor thuis zijn soms ook verkrijgbaar, maar koop dit zeker aan bij een vertrouwde kapper. Op die manier ben je er zeker van dat je een product hebt dat je haren verrijkt en niet kapot maakt. 

Meer weten over een keratine behandeling en hoe wij werken?

Meer weten over onze hairextensions?

Winkelwagen