Keratine behandeling

Alle informatie over een keratine behandeling

Wat is Keratine en waarom is het zo belangrijk?

Keratine is een natuurlijk proteïne die dominant aanwezig is in het haar. Daarnaast bestaat ons haar grotendeels ook uit keratine-geassocieerde eiwitten. Keratine beschermt de buitenste laag en zorgt voor een goede interne structuur van onze lokken om ze gezond te houden. Door blootstelling aan externe factoren zoals de zon, pollutie, chemicaliën of zelfs veranderingen in je levensstijl raakt de voorraad keratine in je haar uitgeput. Dit verlies kan zorgen voor droog, dof en kapot haar. 

Wil je gezond haar? Dan kan je best af en toe eens een keratine behandeling laten doen. Dit zorgt ervoor dat je haar levendig, glanzend, fris en gezond blijft.

Wat doet een keratine behandeling? 

Tijdens een keratin treatment wordt er keratine toegevoegd aan het haar om het terug zacht, glanzend en niet-pluizend te maken. Het is een erg populaire behandeling voor man en vrouw. Tijdens deze procedure worden de poreuze plekken in het haar gevuld. Deze plekken ontstonden door keratine verlies en zorgen voor het pluizig effect, knopen en gebroken haar eindes. Kortom wordt tijdens een keratine behandeling je haar opnieuw gebouwd door het terugzetten van verloren proteïnen. 

Een keratine behandeling is dé oplossing voor beschadigd, broos en futloos haar. Ook is het perfect om haarproblemen te voorkomen dankzij het stimulerend, antioxidant multivitaminencomplex. Het zorgt onder andere voor: 

 • Een beschermende laag
 • Meer glans
 • Makkelijk in model te brengen (denk maar aan krullen, stylen, opsteken…)
 • Geen pluizend haar meer
 • Gespleten eindes komen tijdelijk terug samen voor een betere look
 • Je haar blijft intact na een regenbui 

Voordelen van een keratine behandeling 

Naast alle bovenstaande voordelen, helpt deze verzorging je haar ook groeien. Je hoeft hierdoor ook niet dagelijks je stylingproducten, haardroger en stijl – of krultangen te gebruiken, waardoor het ook minder snel beschadigt. Het blijft gezond en minder snel afbreekt of uitvalt. Deze behandeling is geschikt voor elke haarsoort, van krullen tot stijl. Je haar mag pluizig, gezond of beschadigd zijn, voor iedereen kan een keratine behandeling wonderen verrichten. 

Kan een keratine behandeling ook bij extensions? 

Dat raden wij zelfs aan! Extensions van echt haar zijn goed behandeld voor ze bij je worden aangebracht, maar omdat ze geen voeding meer krijgen, kunnen ze uitdrogen. Om je extensies te beschermen van uitdroging, kan je er een keratine behandeling op laten doen. Op die manier blijven je verlengingen langer fris en glanzend. 

Frequentie 

Een keratinebehandeling is niet iets dat je wekelijks moet doen. Je kan met deze behandeling tot 6 maanden mee. Dit wanneer je je haar niet al te vaak wast. Een 2-3 tal keer per week volstaat. Was je het vaker, dan zal je iets sneller terug moeten komen. Om de 3 maanden is daarbij een goede frequentie om je haar het gezondst te houden. 

Flexibeler haar 

Keratine behandelingen zorgen ervoor dat je meer kan doen met je haar. Er zitten minder knopen in en ook de pluizige look en uitstraling verbetert. Wanneer je constant je haar stijlt of krult zal je wel merken dat je haar terug sneller nood heeft aan een nieuwe behandeling. In dit geval zal het zeker om de 3 maand nodig zijn om een procedure door te gaan. Dankzij de keratine behandeling is het voor je haar ook makkelijk om met natuurlijke lucht te drogen, waardoor je de haardroger wat vaker kan laten liggen. Dit zorgt er dan weer voor dat je je haar beschermt tegen de warmte. 

Verloop van een keratine behandeling

Zo een keratin treatment duurt wel eventjes. Je rekent er best een uurtje of drie voor. Het is een proces dat even duurt, maar het wel waard is. Je wilt natuurlijk ook dat het goed gedaan is. Hieronder de stappen die worden uitgevoerd: 

 • Je haren worden gewassen (enkel met shampoo)
 • Haren worden gedroogd om al het vocht te verwijderen
 • De keratine behandeling wordt aangebracht
 • De producten moeten nu in je haar dringen
 • Het haar wordt opnieuw gedroogd
 • Hierna gaan we over het haar met een stijltang om de producten de verzegelen
 • Helemaal klaar om de komende maanden te trotseren. 

Conclusie

Een keratine behandeling maakt pluizig, dik haar makkelijk om in model te brengen. De werkwijze zorgt voor smooth haar en een glanzende look. Het kan er ook voor zorgen dat je je haar sneller kan drogen. 

Je kan het laten doen op elk type haar. Het is een behandeling die voor iedereen voordelen meebrengt. 

Let op! Keratine behandelingen voor thuis zijn soms ook verkrijgbaar, maar koop dit zeker aan bij een vertrouwde kapper. Op die manier ben je er zeker van dat je een product hebt dat je haren verrijkt en niet kapot maakt. 

Kom meer te weten over een keratine behandeling

Winkelwagen