Keratine behandeling

Dé keratine behandeling in Lier voor glanzend en sterker haar.

Een keratine behandeling in Lier is van essentieel belang voor gezond haar. Waarom? Omdat het zorgt voor de veerkracht van je haar en het beschermt tegen externe factoren zoals een stevige regenbui. Dankzij een keratinebehandeling bij je kapper valt je haar perfect en oogt het glanzend & gezond, zelfs als je er thuis geen moeite voor doet.

Keratine, wat is dat eigenlijk?

Elk menselijk lichaam bevat keratine. Het vezeleiwit is een natuurlijk stofje in je nagels, tanden en je huid. Ook je haar bevat van nature een groot aantal natuurlijke keratine-eiwitten. Meer nog: deze proteïnen vormen de belangrijkste bouwsteen van je haar. Ze zorgen niet alleen voor een goede bescherming en flexibiliteit van de buitenste laag maar boosten ook de gezonde interne structuur van je haar.

Waar je lichaam de keratine in je huid of nagels automatisch toevoegt, moet je het keratineniveau in je haar zelf aanvullen. Gelukkig is er een oplossing voor dit probleem: een keratinebehandeling. Vicky is gespecialiseerd in keratinebehandelingen die droog, statisch en pluizig haar dat ruw aanvoelt transformeren tot een glanzend en gezond kapsel.

Wil je graag meer weten over Keratinebehandelingen? Hier vind je alle info over een Keratine behandeling.

Waarom kiezen voor een keratinebehandeling?

Wanneer je je haar verft, permanent of er regelmatig de stijltang in zet, kan de proteïne afnemen. Ook de blootstelling aan externe factoren zoals de zon, vervuiling, zeewater of chemicaliën of veranderingen in je levensstijl putten de keratinevoorraad in je haar uit. Het verlies van keratine leidt tot veroudering van je haar, waardoor het dof, droog en futloos wordt en dus z’n glans en kracht verliest. Klaar je gezond haar? Dan is een keratine behandeling dé oplossing. Deze behandeling plaatst de verloren keratine-proteïnen terug waardoor je haar herstelt.

Hierdoor wordt je haar weer sterker, frisser en levendiger. Bovendien zorgt een keratine behandeling voor een beschermende laag en meer glans. Je brengt je haar – van stijl tot een krullende haardos – niet alleen makkelijker in model, maar zegt ook vaarwel tegen pluizend haar, knopen en gespleten punten. En da’s nog niet alles. Dankzij het stimulerend, antioxidant multivitaminencomplex dient een keratine behandeling zich ook perfect in het verhinderen van haarproblemen.

keratine behandeling

Stappenplan voor keratinebehandeling

Hou er rekening mee dat een gemiddelde keratinebehandeling bij Vicky zo’n drie uur duurt. De dikte en lengte van je haar bepalen hoe lang je in onze kappersstoel in Lier vertoeft. Twijfel er echter niet aan dat iedere minuut de moeite waard is. Want na enkele uren ziet je haar er zijdezacht en glanzend uit.

 1. Wassen & Drogen

  Bij een keratinebehandeling in Lier start Vicky met een wasbeurt van je haar, waarschijnlijk tweemaal. Vicky gebruikt hiervoor de juiste producten waaronder een diepreinigende shampoo die speciaal is afgestemd op de werking van de keratinebehandeling. Deze shampoo zet de haarschubben ‘open’ zodat de keratine goed intrekt tijdens de behandeling. Vervolgens wordt je haar handdoek droog gemaakt.

 2. Keratine aanbrengen

  De volgende stap? Vicky verdeelt je haar in dunne plukken en brengt de vloeibare keratine gelijkmatig aan – van aanzet tot punt – met een borstel. Hoe nauwkeuriger je haar wordt ingestreken, hoe dieper de keratine doordringt in je lokken. De inwerktijd en de hitte verschilt per haartype. Vicky kamt de overtollige hoeveelheid keratine nog uit je haar en dan ben je – vergezeld van een drankje – klaar voor een half uur ontspanning.

 3. Keratine verzegelen

  Na een half uur droogt Vicky je haar opnieuw. Hierna gaan we over naar de behandeling met een gespecialiseerde stijltang om de keratine af te dichten. Iedere lok belandt een aantal keer tussen de stijltang voor een optimaal resultaat.

 4. Haar uitspoelen

  Vicky spoelt de overtollige keratine die niet is ingetrokken uit je haardos met een speciale sulfaatvrije shampoo die je nog kwetsbare haar niet beschadigt.

 5. Föhnen en stijlen

  Na deze intensieve behandeling laat Vicky je niet buitenwandelen zonder je haren eerst nog te föhnen en stijlen. Resultaat is een glanzende, steile en zachte coupe.

 6. Advies voor een langdurig resultaat

  Benieuwd naar hoe je coupe best verzorgt na onze keratinebehandeling? We adviseren je graag over de juiste producten. Denk aan een shampoo en conditioner die je best gebruikt om zo lang mogelijk van je super gladde en glanzende haar te genieten. Probeer je haar tot drie dagen na de behandeling niet te wassen. Je hebt misschien veel tijd gespendeerd in ons kapsalon in Lier, maar het kost je dan geen moeite meer om je coupe thuis in de plooi te leggen of te onderhouden.

 7. Hoe lang heb je plezier van een keratinebehandeling?

  Iedere soort keratine beschermt je haar en de voedende bestanddelen blijven lange tijd in je haar behouden. Het duurt zo’n zes maanden totdat je haar terugvalt in z’n oude structuur. Let wel: als je je haar niet meer dan 2 à 3 keer per week wast. Was je het vaker? Stijl of krul je je haardos nogal vaak? Dan bezoek je ons kapperssalon in Lier liefst om de 3 maanden voor een nieuwe behandeling. Ook als je zeer steil haar wilt, kan je ervoor kiezen om de behandeling vaker te ondergaan. Zo behouden we je haar in een optimale conditie!

kapsalon

Ontdek onze Keratine producten in onze shop

Onze keratineproducten zijn de perfecte oplossing voor iedereen die op zoek is naar sterker en gezonder haar. Bezoek onze haarverzorgingsproducten in onze shop en geef je haar de liefde die het verdient.

VICKY OF THE VALLEY in Lier staat synoniem voor uitmuntendheid en duurzaamheid

Winkelwagen