Keratine Behandeling

Stralend en sterk haar in Lier dankzij onze keratine behandeling.

Een keratine behandeling is van essentieel belang voor sterk en gezond haar. Waarom? Omdat het zorgt voor de veerkracht van je haar en het beschermt tegen externe factoren zoals een stevige regenbui of te enthousiast gebruik van je stijltang.

Dankzij een keratine behandeling ziet je haar er steeds mooi en gezond uit. Je hoeft er thuis zelf niets meer voor te doen.

Keratine, wat is dat eigenlijk?

Elk menselijk lichaam bevat keratine. Het vezeleiwit is een natuurlijk stofje in je nagels, tanden en je huid. Ook je haar bevat van nature een groot aantal natuurlijke keratine-eiwitten. Meer nog: deze proteïnen vormen de belangrijkste bouwsteen van je haar. Ze zorgen niet alleen voor een goede bescherming en flexibiliteit van de buitenste laag maar boosten ook de gezonde interne structuur van je haar.

Waar je lichaam de keratine in je huid of nagels automatisch toevoegt, moet je het keratineniveau in je haar zelf aanvullen. Gelukkig is er een oplossing voor dit probleem: een keratinebehandeling. Vicky is gespecialiseerd in keratinebehandelingen die droog, statisch en pluizig haar dat ruw aanvoelt transformeren tot een glanzend en gezond kapsel.

Wil je graag meer weten over Keratinebehandelingen? Hier vind je alle info over een Keratine behandeling.

Hoe verliest mijn haar Keratine?

Je haar verliest keratine door ouderdom en externe invloeden zoals het weer, verwarmde styling-tools, chemische producten en nog andere oorzaken. We lijsten ze hieronder even in detail op.

De 7 meest voorkomende oorzaken waarom je haar Keratine kan verliezen zijn:

 1. Chemische haarbehandelingen: Je haar kleuren en verven, permanenten en chemisch stijlen kunnen de keratinestructuur van je haar beschadigen. Kies best altijd voor kwalitatieve producten!
 2. Hitte en Verwarmd stijlen: Regelmatig gebruik van verwarmde tools zoals Föhns, stijltangen en krultangen kunnen het keratine-eiwit in je haar afbreken.
 3. Blootstelling aan de zon: Langdurige blootstelling aan UV-stralen kunnen ook je haar beschadigen.
 4. Zwemmen in gechloreerd water: Chloor en andere chemische producten in zwembadwater kunnen Keratine uit je haar verwijderen.
 5. Ongezonde voeding: Een eiwit-arm dieet kan leiden tot een te kort aan keratine, omdat je lichaam zo de bouwstenen verliest om het te produceren.
 6. Leeftijd: De natuurlijke productie van Keratine neemt jammer genoeg af naarmate men ouder wordt.
 7. Milieuvervuiling: Regelmatige blootstelling aan broeikasgassen en giftige stoffen zijn ook schadelijk voor het haar.

Door verlies van keratine veroudert het haar en verliest het aan glans en kracht.

Waarom kiezen voor een professionele  keratine behandeling?

Wil je graag gezond haar? Dan is een keratine behandeling bij je kapper dé oplossing. Deze behandeling plaatst de verloren keratine-proteïnen terug waardoor je haar herstelt.

Hierdoor wordt je haar weer sterker, frisser en levendiger. Bovendien zorgt een keratine behandeling voor een beschermende laag en meer glans. Je brengt je haar – van stijl tot een krullende haardos – niet alleen makkelijker in model, maar zegt ook vaarwel tegen pluizend haar, knopen en gespleten punten. En da’s nog niet alles. Dankzij het stimulerend, antioxidant multivitaminencomplex dient een keratine behandeling zich ook perfect in het verhinderen van haarproblemen.

Als je kiest voor een professionele keratine behandeling bij je kapper, ben je er steeds gerust in dat alles correct wordt aangebracht.

keratine behandeling

Hoe werkt een keratine behandeling?

Hou er rekening mee dat een gemiddelde keratine behandeling bij Vicky zo’n drie uur duurt. De dikte en lengte van je haar bepalen hoe lang je in onze kappersstoel in Lier vertoeft. Twijfel er echter niet aan dat iedere minuut de moeite waard is. Want na enkele uren ziet je haar er zijdezacht en glanzend uit.

 1. Wassen & Drogen: Bij een keratinebehandeling starten we met een wasbeurt van je haar. Meestal 2-maal. Vicky gebruikt hiervoor de juiste producten waaronder een diepreinigende shampoo die speciaal is afgestemd op de werking van de keratinebehandeling. Deze shampoo zet de haarschubben ‘open’ zodat de keratine goed intrekt tijdens de behandeling. Vervolgens wordt je haar handdoek droog gemaakt.
 2. Keratine aanbrengen: De volgende stap? Vicky verdeelt je haar in dunne plukken en brengt de vloeibare keratine gelijkmatig aan – van aanzet tot punt – met een borstel. Hoe nauwkeuriger je haar wordt ingestreken, hoe dieper de keratine doordringt in je lokken. De inwerktijd en de hitte verschilt per haartype. Vicky kamt de overtollige hoeveelheid keratine nog uit je haar en dan ben je – vergezeld van een drankje – klaar voor een half uur ontspanning.
 3. Keratine verzegelen: Na een half uur droogt Vicky je haar opnieuw. Hierna gaan we over naar de behandeling met een gespecialiseerde stijltang om de keratine af te dichten. Iedere lok belandt een aantal keer tussen de stijltang voor een optimaal resultaat.
 4. Haar uitspoelen: Vicky spoelt de overtollige keratine die niet is ingetrokken uit je haardos met een speciale sulfaatvrije shampoo die je nog kwetsbare haar niet beschadigt.
 5. Föhnen en stijlen: Na deze intensieve behandeling laat Vicky je niet buitenwandelen zonder je haren eerst nog te föhnen en stijlen. Resultaat is een glanzende, steile en zachte coupe.
 6. Advies voor een langdurig resultaat: Benieuwd naar hoe je coupe best verzorgt na onze keratinebehandeling? We adviseren je graag over de juiste producten. Denk aan een shampoo en conditioner die je best gebruikt om zo lang mogelijk van je super gladde en glanzende haar te genieten. Probeer je haar tot drie dagen na de behandeling niet te wassen. Je hebt misschien veel tijd gespendeerd in ons kapsalon in Lier, maar het kost je dan geen moeite meer om je coupe thuis in de plooi te leggen of te onderhouden.
 7. Hoe lang heb je plezier van een keratinebehandeling? Iedere soort keratine beschermt je haar en de voedende bestanddelen blijven lange tijd in je haar behouden. Het duurt zo’n zes maanden totdat je haar terugvalt in z’n oude structuur. Let wel: als je je haar niet meer dan 2 à 3 keer per week wast. Was je het vaker? Stijl of krul je je haardos nogal vaak? Dan bezoek je ons kapperssalon in Lier liefst om de 3 maanden voor een nieuwe behandeling. Ook als je zeer steil haar wilt, kan je ervoor kiezen om de behandeling vaker te ondergaan. Zo behouden we je haar in een optimale conditie!
kapsalon

Ontdek onze Keratine producten in onze shop

Onze keratineproducten zijn de perfecte oplossing voor iedereen die op zoek is naar sterker en gezonder haar. Bezoek onze haarverzorgingsproducten in onze shop en geef je haar de liefde die het verdient.

VICKY OF THE VALLEY in Lier staat synoniem voor uitmuntendheid en duurzaamheid

Winkelwagen